TIPS TIL MIDDAG MED DE MINSTE BARNA

Annonse HelloFresh / Rabattkode: BUZZIDAW

SAMMEN RUNDT MATEN 🤍

Selv om matkasse fra HelloFresh gjør livet mye enklere, skal jo fremdeles maten lages. Og jeg kan godt innrømme at det er dager hvor til og med 15 minutter matlagning kan være stressende. Mye er jo opp til humøret på den lille. Å lage middag mens noen henger i buksebeinet ditt og sutrer = ikke veldig hyggelig.

Etter at vi begynte å inkludere Albert i matlagningen, har det derimot gått mye lettere for seg. Så i dag tenkte jeg å dele noen tips til hvordan man kan gjøre hele middagskonseptet til en hyggeligopplevelse sammen med de minste barna.HER ER MINE TIPS:

1. La barna delta i matlagningen. Enten du har en tripptrapp-stol, kjøkkenhjelper eller en måte du trygt kan ha dem på kjøkkenbenken. Kanskje noe til og med kan kuttes eller lages på gulvet eller ved bordet. Gi barnet noen ingredienser og en plastkniv (for eksempel), og la dem sitte og observere deg samtidig som de holder på litt på sitt eget brett. Selv om det blir litt gris, og selv om det ikke er til hjelp i det hele tatt, så er sjansen ihvertfall større for at det hele foregår med godt humør.

2. Lag morsomme former og figurer! Det kan gjøre maten morsommere å lage, men også å spise. Kanskje dere kan lage former som barna kan øve seg på å si? Noe de kjenner igjen fra en bok de liker?

3. Server forrett på en smart måte som gjør at barnet (nesten) garantert ender opp med å smake. Dette er noe man bør begynne med tidlig i livet til barna – for du vet: Jo mer de smaker på, jo mer kommer de til å like. Hvis du setter frem paprika, og barnet putter det i munnen, rynker på nesa og spytter det ut.. Ja, da har du ihvertfall “lansert” smaken. Neste gang er det en kjent smak, og gangen etter der faller det kanskje i smak? Husk å sette skålen på bordet og gå. Gjerne uten at barnet ser det. Når barnet går forbi og oppdager skålen, vil hen føle at hen gjør noe litt “rampete” ved å forsyne seg. Og det er nettopp derfor det funker! En liten forrett er også lurt hvis barnet kommer fra barnehage og ikke har spist på en stund. Jeg må takke @earneringsmamma på Instagram for dette geniale tipset.4. Spis det samme, og spis samtidig. Et barn på året og oppover kan spise det samme som oss voksne. Man tilpasser selvfølgelig former og størrelser etter alder, men prøv så langt det lar seg gjøre å spise det samme. Og spis samtidig! Etter alt hva jeg har lest og erfart, så er det en stor fordel å gjøre måltidene til noe sosialt og hyggelig. Dessuten kopierer barna oss. Når de ser at vi spiser og hygger oss med maten, er sjansen større for at de vil gjøre det samme.

5. La barna spise selv, ihvertfall prøve å spise selv så langt det går. Og aksepter at det blir søl. Prøv å ikke rette på dem, og prøv å ikke tørke og rydde underveis. La dem holde på innenfor rimelighetens grenser, så blir det en positiv opplevelse. Og tro meg, jeg vet at akkurat den delen er slitsom. Det er ikke gøy å vaske gulvet hver eneste dag. Men jeg tror vi får noe igjen for det.Akkurat nå har HelloFresh teamet opp med Disney og Pixar, og månedens tema for matkassene er derfor Disney Lightyear x HelloFresh! Hipp hurra for lanseringen av den nye Lightyear-filmen på Disney+, det er sikkert ikke bare vi som skal se den?! 😍

Hver uke (i 5 uker) blir det en rom-inspirert middag på menyen – derav stjerner og måner i middagen vi lager på bildene her, hehe. Det var ikke så enkelt å lage stjerner ettersom vi ikke hadde pepperkakeformer i skuffen, men vi gjorde vårt beste. Og Albert er ikke så kravstor, så han syntes vi var flinke 😂 Men uansett: Verdensrommet i middagsform – jeg vil tro at det er et konsept som man samle hele familien til felles middagslagning. Spesielt for dere som har litt større barn enn oss. Hvem lager det kuleste romskipet ut av potetene?! 🚀💫

Hvis du ikke har testet matkasse fra HelloFresh ennå, men føler deg klar for å gjøre det: Rabattkoden BUZZIDAW er her for å få deg i gang! Den gir deg en skikkelig god deal, som går ut på at du sparer 30% på dine to første matkasser, og 20% på nummer tre og fire. Du sparer opp til 1149 på de fire første kassene dine hvis du bruker koden – men det er ingen bindingstid, og du kan stanse det hele etter én kasse hvis du finner ut at det ikke er for deg ❤️

Du kan bestille HelloFresh HER!

Da gjenstår det vel bare å si: To infinity and beyond! 🙋🏼‍♀️

0 kommentarer

Siste innlegg